Country Life Mandula BIO 100 g

A mandula jól ismert és nagyon népszerű hazánkban. Íze jellegzetesen enyhe, édes, így önmagában is fogyasztható. De édes finomságok és egzotikus különlegességek elkészítéséhez is használhatja ...Bővebben

Gyártó: Brand
A címről 0 Ft

Hol lehet megvásárolni

Sajnos nem találtunk boltot a termékhez.

Termékleírás

A mandula jól ismert és nagyon népszerű hazánkban. Íze jellegzetesen enyhe, édes, így önmagában is fogyasztható. De édes finomságok és egzotikus különlegességek elkészítéséhez is használhatja őket. A mandula házi mandulatej készítésére is alkalmas. Organikus.

Felhasználás:

  • rágcsálnivaló - a mandula önmagában is finom, forró itallal tálalhatja, ha látogatói vannak.
  • hámozva - csak párolja meg a mandulát rövid ideig egy edényben, és a héja szépen lejön, majd a hámozott mandulát felhasználhatja mandulatej készítéséhez, vagy megpiríthatja egy serpenyőben.
  • sütés - a tésztához hozzáadhatja a zúzott mandulát, hogy finom diós ízt adjon neki, az egész mandula például a rétesbe is finom.
  • édességek - a mandulát olvasztott csokoládéval bevonhatjuk, vagy süthetünk vele.vagy összetörjük őket, és mandulagolyókat készítünk például datolyapürével, szentjánoskenyérrel és kókuszdióval.
  • turmixok - ne féljen mandulát adni kedvenc turmixának elkészítéséhez.
  • Marokkói Amlou kenőcs - teljesen őrölt mandulát argánolajjal összekeverni, mézzel ízesíteni.
  • kuszkusz - a mandulát apróra vágjuk, és édes vagy sós kuszkuszhoz adjuk.
  • Turrón - egy spanyol karácsonyi desszert, amelyet úgy készítenek, hogy a meghámozott, őrölt mandulát a citromhéjjal együtt egy lábasba teszik, ahol márfeloldjuk a mézet és a cukrot, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük a keverékbe, és mindent egy tepsibe öntünk, hagyjuk megkeményedni (300 g mandula, 100 g cukor, 250 g méz).

A mandula valójában az Észak-Afrikában és Nyugat-Ázsiában őshonos mandulagyümölcs magja. Napjainkban főként Európában, szubtrópusi területeken termesztik. Akár 5 méter magasra is megnő, és gyönyörű rózsaszín virágot hoz. A sárgabarack és az őszibarack rokona. Ha feltörjük a sárgabarackmagot, egy mandulára hasonlító magot találunk, amely akár meg is ehető. Egy fa akár 60 kg mandulát is termelhet.

A mandulát nemcsak élelmiszerként használják, hanem a kozmetikai iparban is. Hidegen sajtolt olajat préselnek belőlük, amelyet aztán kozmetikai termékekhez, például krémekhez adnak. A cukrásziparban a mandulát nemcsak díszítésre használják, hanem a jellegzetes marcipán készítéséhez is.

A bioélelmiszerek mindig átesnek egy ellenőrzési és tanúsítási rendszeren, amely biztosítja a minőségüket, és lehetővé teszi, hogy viselhessék a címkét. A biominőségüket különösen a biogazdálkodás és a fenntartható gazdálkodás iránt érdeklődők értékelik.

Tárolás: Legfeljebb 20 °C hőmérsékleten és legfeljebb 70 %-os relatív páratartalom melletttárolja . Ne tegye ki közvetlen napfénynek.

Star mask
Átlagos: 0.00
Szavazott: 0 of people

Vélemények/tapasztalatok

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Vagy csak meg szeretnéd írni a tapasztalataidat? Küldjön nekünk véleményt vagy megjegyzést erről a termékről.

Hasonló termékek