A mandula jól ismert és nagyon népszerű hazánkban. Íze jellegzetesen enyhe, édes, így önmagában is fogyasztható. De édes finomságok és egzotikus különlegességek elkészítéséhez is használhatja ...Bővebben
A mandula jól ismert és nagyon népszerű hazánkban. Íze jellegzetesen enyhe, édes, így önmagában is fogyasztható. De édes finomságok és egzotikus különlegességek elkészítéséhez is használhatja őket. A mandula házi mandulatej készítésére is alkalmas. Organikus.
Felhasználás:
A mandula valójában az Észak-Afrikában és Nyugat-Ázsiában őshonos mandulagyümölcs magja. Napjainkban főként Európában, szubtrópusi területeken termesztik. Akár 5 méter magasra is megnő, és gyönyörű rózsaszín virágot hoz. A sárgabarack és az őszibarack rokona. Ha feltörjük a sárgabarackmagot, egy mandulára hasonlító magot találunk, amely akár meg is ehető. Egy fa akár 60 kg mandulát is termelhet.
A mandulát nemcsak élelmiszerként használják, hanem a kozmetikai iparban is. Hidegen sajtolt olajat préselnek belőlük, amelyet aztán kozmetikai termékekhez, például krémekhez adnak. A cukrásziparban a mandulát nemcsak díszítésre használják, hanem a jellegzetes marcipán készítéséhez is.
A bioélelmiszerek mindig átesnek egy ellenőrzési és tanúsítási rendszeren, amely biztosítja a minőségüket, és lehetővé teszi, hogy viselhessék a címkét. A biominőségüket különösen a biogazdálkodás és a fenntartható gazdálkodás iránt érdeklődők értékelik.
Tárolás: Legfeljebb 20 °C hőmérsékleten és legfeljebb 70 %-os relatív páratartalom melletttárolja . Ne tegye ki közvetlen napfénynek.