A juharszirupnak sajátos, eléggé jellegzetes íze és illata van, amely egy kicsit a karamellára emlékeztet. Hagyományosan palacsinták és palacsinták ízesítésére használják, de bárhol máshol is ...Bővebben
A juharszirupnak sajátos, eléggé jellegzetes íze és illata van, amely egy kicsit a karamellára emlékeztet. Hagyományosan palacsinták és palacsinták ízesítésére használják, de bárhol máshol is használhatjuk, ahol sajátos ízét szeretnénk hozzáadni. - reggeli gabonapelyhek, desszertek, házi müzli, italok, sütés...
A C osztályú juharszirup erősebb juharízzel rendelkezik, és egy kicsit sötétebb, mint az A osztályú juharszirup. Ez egy hagyományos kanadai termék. Valójában a kanadai juharfa sűrített nedve. A juharszirupot úgy állítják elő, hogy az érett fákba lyukakat fúrnak, amelyeken keresztül a nedv felfogómedencékbe folyik. A fák akár 250 évig is élhetnek, és 50-80 éves korukban termelnek nedvet. Egy liter szirup előállításához 35-40 liter nedvre van szükség. A nyers nedv akár 97 % vizet is tartalmaz, amelyet aztán elpárologtatnak, hogy szirupot nyerjenek belőle. A biotermesztés során szigorúan ügyelnek arra, hogy a nedvet termelő juharfák érettek legyenek, és fejlődésüket ne zavarja a nedv palackozása.
Tárolás. Felbontás után 10 °C alatti hőmérsékleten tárolja.