A tojás könnyen emészthető, tápláló, nagyon finom és természetesen gluténmentes. A konyhában nagyon sokféleképpen felhasználhatók, és könnyen elkészíthetők. Édes és sós ételekhez egyaránt alkalmasak. Ez ...Bővebben
A tojás könnyen emészthető, tápláló, nagyon finom és természetesen gluténmentes. A konyhában nagyon sokféleképpen felhasználhatók, és könnyen elkészíthetők. Édes és sós ételekhez egyaránt alkalmasak. Ez a gabonaféle gluténmentes diétához is alkalmas.
Az árpát úgy állítják elő kölesből, hogy a maghéjat eltávolítják a gabonából. Korábban széles körben használták őket, például szárított hús vagy jahelnik készítésére. Egy ideig a gabonaféléket kiszorította a konyhából a rizs, de ez szerencsére idővel megváltozott.
Fontos, hogy a hajdinát hűvös helyen tároljuk, nyári napokon pedig jobb, ha a hűtőben tartjuk. Nem ajánlott raktáron vásárolni, mivel hajlamosak megromlani. Az is jó ötlet, ha főzés előtt pároljuk őket, hogy megszabaduljunk az esetleges kesernyés ízüktől. Miután leforrázta, csak 15-20 percig forralja őket, és fedő alatt hagyja őket megfőni.
Legfeljebb 25 °C hőmérsékleten és legfeljebb 70 %-os relatív páratartalom melletttárolja .