Alkalmas csemegének és friss gyümölcs helyettesítésére. A jobb íz és állag érdekében előre beáztathatja őket. Édes édességet és ízletes mártást készíthetünk belőle sós ételekhez. Felhasználás: ...Bővebben
Alkalmas csemegének és friss gyümölcs helyettesítésére. A jobb íz és állag érdekében előre beáztathatja őket. Édes édességet és ízletes mártást készíthetünk belőle sós ételekhez.
Felhasználás:
A gyümölcsök szárítása jelentősen növeli azok eltarthatóságát, és a friss gyümölcsök szezonon kívüli alternatívájaként használható. A jobb íz érdekében a szilvát felhasználás előtt fél órára meleg vízbe áztathatja.
A szilvát termő fát szilvafának vagy hazai szilvának nevezik. Csehországban szilvának, Morvaországban trnkának nevezik. Közép-Európában az 5. század óta megtalálható, de eredetileg a Kaukázusból származik. Még a Római Birodalomból származó ásatások során is találtak szilvásgödröket.
Ez egy fürt, és a mérsékelt éghajlaton virágzik. Gyümölcse jellegzetes aromás illatú. A fát nem nagyon használják, míg a gyümölcsöt széles körben felhasználják az élelmiszeriparban. A szilvából például szilvapudingot és gyümölcsgombócot készítenek.
Tárolás.