Country Life Adzuki bab 500 g

Babnak nevezik, de közelebbi rokonságban áll a mungóval. Beáztathatja, majd megfőzheti őket. Használják köretként, salátákban, levesekben és még édes ételekben is. Nagyszerű diós íze van. ...Bővebben

Gyártó: Brand
A címről 1 317 Ft

Hol lehet megvásárolni

Sajnos nem találtunk boltot a termékhez.

Termékleírás

Babnak nevezik, de közelebbi rokonságban áll a mungóval. Beáztathatja, majd megfőzheti őket. Használják köretként, salátákban, levesekben és még édes ételekben is. Nagyszerű diós íze van.

Felhasználás:

  • köret - főtt adzuki keveréke sült hagymával és fokhagymával, fűszernövényekkel és tejföllel
  • saláta - főtt és hűtött adzuki ízletes friss zöldségekkel
  • leves - csak adjunk a főzés során zöldségeket, például sárgarépát vagy hagymát az adzukihez, és a végén fűszerezzük.
  • rizottó adzuki babbal
  • Zöldségkeverék - a főtt adzukit kevés vízzel párolt hagymához, sárgarépához és káposztához adjuk, fűszerezzük paprikával és köménnyel, használhatunk umeocetet és zöldségkrémet is.
  • húsgombócok - reszelt és sült sárgarépát és hagymát keverünk össze fokhagymával, tojással, főtt quinoával és főtt khinoa-valbabot, mindent összekeverünk, megsózzuk, húsgombócokat formázunk belőle, és 200 °C-on 30 percig sütjük.
  • édes - főzzük meg a rizst, adjunk hozzá mazsolát az utolsó 5 percre, amikor az adzuki főzésre kerül, majd adjunk hozzá kockára vágott almát a fazékba.és puhára főzzük, majd a rizs és az adzuki keverékét a tepsibe rakjuk, 190 °C-on kb. 10 percig sütjük.
  • torta - keverjük össze a korábban főtt bab, alma és mazsola keverékét, sűrítsük be egy serpenyőben.ha szükséges, és a bevonatot használhatja például a tojáshéj bevonására, hagyja megdermedni 2 órán át.

Az adzukit legalább 8 órán át kell áztatni. Ezután körülbelül 45 percig kell főzni. Ha megfőttek, a lilánál kissé világosabb színűek, és nem esnek szét.

Az adzukit gyakran nevezik babnak, de nem bab, inkább a mungóval áll közelebbi rokonságban. Ázsiából származik, ahol már i. e. 1000 előtt termesztették. Kínában és Japánban elsősorban édes ételek készítésére használják. Tipikus példa erre az édes mochi krém. Az áztatott babból aztán a teához hasonló forró italt készítenek. Japánban az adzuki a szója után a második legnépszerűbb hüvelyes.

Legfeljebb 25 °C hőmérsékleten és legfeljebb 70 %-os relatív páratartalom melletttárolható.

Star mask
Átlagos: 0.00
Szavazott: 0 of people

Vélemények/tapasztalatok

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Vagy csak meg szeretnéd írni a tapasztalataidat? Küldjön nekünk véleményt vagy megjegyzést erről a termékről.

Hasonló termékek