A kendermagot magas fehérje-, ásványi anyag- és jótékony hatású növényi szterinek tartalma jellemzi., tartalmazza az összes esszenciális aminosavat és más, az emberi szervezet számára nagyon ...Bővebben
A kendermagot magas fehérje-, ásványi anyag- és jótékony hatású növényi szterinek tartalma jellemzi., tartalmazza az összes esszenciális aminosavat és más, az emberi szervezet számára nagyon fontos anyagokat. Jellemzője az ideális arány (1:3) esszenciális zsírsavak (EFA) omega-3 és omega-6, amelyek a legközelebb állnak az emberi szervezethez, és biztosítják a megfelelő anyagcsere-funkciókat.A magot nemcsak a változatos étrend részeként, hanem például fokozott fizikai és szellemi stressz esetén is ajánlják.
A kendermagnak a változatos étrend rendszeres részét kell képeznie.Az esszenciális zsírsavak létfontosságúak az egész szervezet megfelelő működéséhez, mivel a sejtmembránok részét képezik. Fenntartják a hormonális egyensúlyt, megelőzik a szárazságot, a hámló bőrt és a haj töredezését. Részt vesznek az általános fizikai és mentális jólétben, és fontosak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.betegségek, bronchiális asztma, ízületi gyulladás, autoimmun betegségek vagy sclerosis multiplex. Az elmúlt években végzett tudományos munka azt jelzi, hogy a fontos kannabinoidok receptorok találhatók a központi idegrendszerben és számos perifériás szövetben.beleértve az immunrendszert, a reproduktív és az emésztőrendszert, a szimpatikus ganglionokbanhormonális mirigyek, artériák, tüdő, szív, szem, csontok és bőr.A Carun Hámozott kendermag kiváló minőségű fajtákból készül, és nagyon kíméletesen hámozzák, hogy megőrizze az összes értékes tápanyagot.Adagolás:
1-2 evőkanál napontaHasználat: A Carun Kendermag hámozva ajánlott éhgyomorra, majd a nap bármely szakában bevenni. Gyakorlatilag minden ételhez adható, és különösen ízletes köret.Hideg ételek nagyon népszerű kiegészítője, mivel kellemes diós íze van.Hidegen főzve a mag megtartja az összes szükséges tápanyagot. A kendermagból növényi tej is készíthető. Miután felbontottuk, javasoljuk, hogy hűtőszekrényben tároljuk.
Nyomokban glutént és dióféléket tartalmazhat.
Táplálkozási adatok 100 g hámozott kendermagra:
Energiaérték 2470 kJ / 590 kcal
Összes zsír 49 g - ebből telítetlen zsírsavak 41 g - telített zsírsavak 4 g
Omega 3 10 g
Omega 6 29 g
Fehérje 33 g
Szénhidrátok 3 g
Rost 2 g
100 g-ban % RHP* 20 g-ban
Nátrium 16 mg **
Kálium 1100 mg 11
Magnézium 490 mg 26
Kalcium 110 mg 3
Vas 13 mg 19
Cink 10 mg 20
Foszfor 1200 mg 34
B1-vitamin 1,2 mg 22
B2-vitamin 1,1 mg 16
B3-vitamin 9,1 mg 11
B6-vitamin 0,6 mg 9
* RHP = beviteli referenciaérték
** nem jogszabályban előírt