A legjobb masszázsfegyverek 2024: Melyik a legjobb a sportolóknak? [teszt és áttekintés]

A masszázs nagyszerű módja az edzés utáni regenerálódás felgyorsításának és javításának. Emellett egy jól megválasztott masszázs edzés előtt felélénkítheti az izmokat, ami pozitív hatással van a teljesítményre. A rendszeres masszázsra járás azonban meglehetősen időigényes és különösen anyagilag megterhelő lehet. Ezért az utóbbi időben nagy divat lett a masszázspisztoly, amely segít megoldani ezt a problémát. Hogyan működnek az ilyen pisztolyok? A pulzáló masszázsfejnek sikerül nagyon hatékonyan megráncosítania a megfeszült izmokat, és így masszírozni azokat.

5 legjobb masszázsfegyver

Rangsorolás Kép Termék Főbb előnyök Ár Információ
1. inSPORTline Bitigo inSPORTline Bitigo 20 fogaskerék, Az akkumulátor élettartama több mint 5 óra, 4 masszázsfej
2. Theragun Prime Theragun Prime 5 sebességfokozat, Az akkumulátor élettartama 120 perc, 4 masszázsfej
3. TrueLife RelaxGun G3 TrueLife RelaxGun G3 4 sebességfokozat, Az akkumulátor élettartama 3 óra, 4 masszázsfej
4. TrainMax masážní pistole TrainMax masážní pistole 30 fogaskerék, Az akkumulátor élettartama 4-6 óra, 6 masszázsfej
5. Masážní pistole VI Black Masážní pistole VI Black 30 fogaskerék, Az akkumulátor élettartama 4-6 óra, 6 masszázsfej 36 990 Ft

A masszázsfegyverek tesztelése és elemzése

1. inSPORTline Bitigo

inSPORTline Bitigo

Az inSPORTline Bitigo masszázspisztoly az első helyen végzett a ranglistánkon. Ez a legjobb kompromisszum a legalacsonyabb ár és a legjobb teljesítmény között. Bár ez a második legolcsóbb termék a rangsorunkban, a következőket kínálja Az inSPORTline Bitigo 20 sebességfokozattal, 4 cserélhető masszázsfejjel és akár 8 mm-es amplitúdóval (masszázsfej löket) rendelkezik. Ez a pisztoly tehát abszolút tökéletes ár/minőség aránnyal rendelkezik.

Kiemelt jellemzők

Előnyök:

 • Kényelmes ár
 • Az akkumulátor élettartama több mint 5 óra
 • Akár 20 sebességfokozat
 • A nagy amplitúdónak köszönhetően igazán jó minőségű izommasszázst biztosít

Hátrányok:

 • Több cserélhető masszázsfejnek örülne

Részletes értékelés

A gyártóról:
Az inSPORTline a legnagyobb hazai eladó ezen a területen. Számtalan eszközt kínál otthoni edzéshez, nyári és téli sportokhoz, kempingezéshez és még sok máshoz. Ezért mindenki számára van valami. Előnye a minőségi kivitelezés és a kiváló ügyfélszolgálat. A megvásárolt árut otthon összeszereltetheti, vagy otthonában javíttathatja.

Műszaki specifikációk:
Az inSPORTline Bitigo pisztoly az összehasonlításunkban szereplő termékek közül a második legnagyobb amplitúdóval büszkélkedhet. Az amplitúdó azt a távolságot jelenti, amelyet a masszázsfej felfelé és lefelé mozog a masszázs során. Minél nagyobb az amplitúdó, annál mélyebbre hatol a pisztoly az izomba, és annál erősebben masszírozható az izom. A nagy amplitúdó az összesen 20 sebességmóddal kombinálva igazán széles skálát jelent a felhasználó számára a masszázs intenzitásának variálásához. Ez teszi az inSPORTline Bitigo-t alkalmassá a sportolók széles körének és igazán intenzív masszázsra alkalmasnak.a megfeszült izmok masszírozására, valamint az érzékenyebb területek gyengédebb masszírozására. Az 1500 mAh-s újratölthető akkumulátor több mint 5 órán át tart, ami a versenytársakhoz képest nagyon tiszteletreméltó.

Végső értékelés:
Ha a legjobb ár-érték arányú masszázspisztolyt keresi, az inSPORTline Bitigo a megfelelő választás az Ön számára. Nagyon kedvező árért nagyszámú beállítást és igazán magas színvonalú kialakítást kap. A nagy amplitúdónak köszönhetően igazán mély masszázst is élvezhet. És bár a masszázsfejek száma lehetne egy kicsit nagyobb, végső soronVégül ez csak egy apró negatívum, ami nem változtat azon a tényen, hogy az inSPORTline Bitigo abszolút ideális a legtöbb ember számára.

Bolt
Ár-összehasonlítás
Link
Sajnos nem találtunk boltot a termékhez.
Próbálja meg összehasonlítani az árakat a Heureka.cz-n.

2. Theragun Prime

Theragun Prime

Valószínűleg a leghíresebb masszázsfegyver a piacon a Theragun Prime. Miért olyan népszerű ez a pisztoly? Mert rendkívül jó minőségű kialakítással és igazán mély masszázs részekkel rendelkezik.teljes 16 mm-es amplitúdót, ami messze a legtöbb az összehasonlításunkban szereplő összes termék közül. Hozzá kell azonban tenni, hogy a minőségi kialakításért jóval többet kell fizetni, ezért a Theragun Prime nem került a rangsorunk első helyére. A magasabb ár miatt sokak számára nem ez lesz a legjobb választás.

Kiemelendő

Előnyök:

 • A 16 mm-es amplitúdó igazán mély izommasszázst biztosít
 • Kiváló minőségű és megbízható kialakítás
 • A fej 13,5 kg-nak megfelelő nyomást fejt ki
 • 4 masszázsfej

Hátrányok:

 • Magas ár

Részletes értékelés

A gyártóról:
A Therabody alapítója 2009-ben alkotta meg az első masszázsfegyver prototípusát. Anélkül, hogy akkor észrevette volna, lerakta az alapját a cégnek, amely ma a legjobbakkal dolgozikfizioterapeutákkal dolgozik a világ minden tájáról, hogy a piacon kapható legmagasabb minőségű masszázspisztolyokat állítsa elő. Az évek során a Therabody a nagy rajongótábor mellett számos díjat is begyűjtött.

Műszaki specifikációk:
A Theragun Prime elsősorban abban különbözik a konkurens termékektől, hogy sokkal erősebb masszázst biztosít, mint a piacon kapható többi termék. Ez a 16 mm-es amplitúdónak köszönhető, amely lehetővé teszi, hogy a masszázsfej 13,5 kg-nak megfelelő nyomást fejtsen ki. Ezáltal kiváló választás az igazán igényes sportolók számára, akiknek erőteljes, az izmok mélyére hatoló masszázsra van szükségük. A pisztoly csak 5 sebességfokozattal rendelkezik, ami kevesebb, mint a legtöbb más pisztolyé, de a bluetooth kapcsolatnak köszönhetően egy speciális alkalmazással lehetővé teszi, hogy a masszázst pontosan az izmaidhoz igazítsd. Bár a Theragun Prime nagyszerű teljesítményt nyújt, érdemes megemlíteni a kissé gyengébb akkumulátor-üzemidőt is, amely körülbelül 120 percig tart egy feltöltéssel.

Végső értékelés:
A Theragun Prime egy kiváló minőségű masszázspisztoly, amelynek teljesítmény és masszázsteljesítmény tekintetében nincs sok versenytársa a piacon. Ezért nem csoda, hogy rendkívül népszerű, különösen a hivatásos sportolók körében, akiknek nagyon magasak az igényei. Azonban azt kell mondani, hogy ennek a pisztolynak az ára megfelel a minőségének. Emiatt könnyen a legdrágább pisztoly az egész rangsorban. Ezért egyértelmű, hogy a Theragun Prime nem mindenki számára ideális. Ha azonban nem bánja, hogy magasabb összeget költ egy masszázspisztolyra, akkor biztosan nem fogja megbánni a vásárlását.

Bolt
Ár-összehasonlítás
Link
Sajnos nem találtunk boltot a termékhez.
Próbálja meg összehasonlítani az árakat a Heureka.cz-n.

3. TrueLife RelaxGun G3

TrueLife RelaxGun G3

A TrueLife RelaxGun G3 az ideális választás, ha masszázspisztolyt kell hordoznia az edzőjén.ning vagy bárhol máshol, ezért fontos, hogy ne foglaljon túl sok helyet. Valójában ez a legkisebb a rangsorunkban szereplő termékek közül. Nagy előnye a meglepően alacsony ára is, amit szintén határozott előnyként kell értékelnünk. De természetesen a kis méret miatt a konkurens termékekhez képest kissé gyengébb masszázst kínál.

Kiemelendő

Előnyök:

 • Kis méret és könnyű súly
 • Nagyon alacsony ár
 • Biztonsági leállító funkció
 • Kiváló minőségű kialakítás

Hátrányok:

 • Gyengébb leszorítóerő, mint a konkurens termékeknél

Részletes értékelés

A gyártóról:
A TrueLife márka egészségügyi, szépségápolási és babaápolási termékek gyártására és értékesítésére összpontosít. Ezért a repertoárjában a masszázspisztoly mellett elektromos fogkefék, légtisztítók és párásítók is szerepelnek. Minőségét bizonyítja, hogy Csehországon kívül más közép- és nyugat-európai országokban is forgalmazza termékeit.

Műszaki specifikációk:
Mint már említettük, a TrueLife RelaxGun G3 a versenytársakhoz képest viszonylag magas minőséggel rendelkezik. A masszázsfej mérete viszonylag kicsi, ami összefügg a masszázsfej gyengébb nyomásával is. A 6 mm-es amplitúdó nem a legnagyobb, de a legtöbb izom normál masszázsához elegendő. A csomagban 4 alap masszázsfej található, ami a legtöbb ember számára elegendő. A RelaxGun G3 4 sebességfokozatot kínál, amit őszintén szólva nem tartunk ideálisnak. Másrészt hozzá kell tenni, hogy a pisztoly árát és méretét tekintve naivitás lenne nagy csodákat várni a teljesítményt illetően. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem egy minőségi pisztolyról van szó. A legtöbb ember számára tökéletesen megfelelő megoldás lesz, még akkor is, haa konkurens termékek valamivel erősebb és mélyebb masszázst kínálnak. Az igényesebb sportolók számára nem biztos, hogy ez a legjobb választás, de ha egy pisztolyt keres egy merev nyak masszírozására munka után, akkor tökéletesen megfelel.

Végső értékelés:
Az ár-érték arányt tekintve ebben az esetben tényleg nincs okunk panaszra. A pisztoly biztonsági leállító funkcióval is rendelkezik, így ha túl nagy nyomást gyakorol az izmokra, a pisztoly lelassul vagy teljesen kikapcsol. Bár a teljesítmény nem egy csoda, a méretét és az árát figyelembe véve nagyon pozitívan kell értékelnünk ezt a pisztolyt.

Bolt
Ár-összehasonlítás
Link
Sajnos nem találtunk boltot a termékhez.
Próbálja meg összehasonlítani az árakat a Heureka.cz-n.

4. TrainMax masážní pistole

TrainMax masážní pistole

A TrainMax masszázspisztoly összesen 30 sebességfokozatot kínál. Az, hogy mennyire van szükségünk ennyi masszázssebességre, vitatható.de másrészt jobb, ha több lehetőségünk van, és nem használjuk őket, mint ha túl kevés. A praktikus masszázspisztoly 6 masszázsfejjel is rendelkezik, amelyeket kifejezetten az egyes izomcsoportokhoz terveztek.

Főbb pontok

Előnyök:

 • Nagyszámú beállítási lehetőség
 • 6 masszázsfej
 • Érintőképernyős LCD kijelző
 • Elegendő akkumulátor-üzemidő

Hátrányok:

 • Magasabb ár

Részletes értékelés

A gyártóról:
TrainMax a BrainMarket webáruház alatt működő sporteszköz márka. Többek között a BrainMax márkával is büszkélkedhet, amellyel a legjobb termékösszehasonlításainkban széleskörű tapasztalatokkal rendelkezünk. Például egy ilyen BrainMax 3.0 Anabolic Dagger (felülvizsgálat) a legjobb rúgók rangsorában szerepelt.

Műszaki specifikációk:
Mint már említettük, a TrainMax masszázspisztoly elsősorban abban különbözik a versenytársaktól, hogy akár 30 sebességi módot is kínál. Ez lehetővé teszi, hogy a masszázst pontosan az Ön igényeihez igazítsa. Ebben segít a 6 cserélhető masszázsfej is, amelyek az egyes izomcsoportok masszírozására szolgálnak. A szinte minden masszázspisztolyon megtalálható klasszikus fejek mellett aa gyártó például a kéz, a csukló és az alkar masszírozására szolgáló fejet is hozzáadott. Az akkumulátor élettartama 4 és 6 óra között mozog, attól függően, hogy mennyi energiát használ a masszázshoz. A kicsi, de erős motor akár 3600 fordulat/perc sebességre is képes.

Végső értékelés:
A TrainMax masszázspisztoly kétségtelenül az egyik legjobb pisztoly a piacon, de igaz, hogy a valamivel drágább termékek közé tartozik. A 30 sebességfokozat kivételével azonban nem igazán kínál sok extrát a korábbi termékekhez képest. Az ár/minőség arány tehát valamivel rosszabb, mint az összehasonlításunk első soraiban szereplő pisztolyoké. Mégis, ez egy nagyon megbízható pisztoly, amely biztosan nem fog csalódást okozni. És ha az állítható sebességek száma döntő tényező az Ön számára, akkor nehezen találna jobb terméket a piacon.

Bolt
Ár-összehasonlítás
Link
Sajnos nem találtunk boltot a termékhez.
Próbálja meg összehasonlítani az árakat a Heureka.cz-n.

5. Masážní pistole VI Black

Masážní pistole VI Black

A GymBeam VI Black masszázspisztoly 30 fokos masszázst kínál a felhasználóknak.6 masszázsfejet, akár 6 órás akkumulátoros üzemidőt és alacsony súlyt (1,2 kg). Ezáltal nagyszerű segítője mindenféle sportolónak. Otthon vagy bárhol máshol, ahol Önnek megfelel, kényeztetheti magát a masszázzsal.

Főbb pontok

Előnyök:

 • 30 sebességfokozat
 • Akár 6 órás akkumulátor-üzemidő
 • 6 masszázsfej
 • Praktikus csomagolás

Hátrányok:

 • Magasabb ár

Részletes értékelés

A gyártóról:
A GymBeam kiegészítők gyártóját valószínűleg nem kell bemutatni. Az étrend-kiegészítők mellett sportruházatra vagy edzéssegédeszközökre is összpontosít. Korábban találkozhatott ezzel a márkával például a GymBeam Thor Vitargo felülvizsgálatában vagy a legjobb mogyoróvajak összehasonlításában.

Műszaki specifikációk:
A GymBeam masszázspisztoly összesen 30 sebességfokozattal rendelkezik, ami a konkurenciához képest nagyon tiszteletreméltó. Ezenkívül 6 különböző masszázsfejet kínál, amelyeknek köszönhetően a pisztoly minden izomcsoporthoz alkalmas. Hátrányosnak tartjuk, hogy a gyártó nem ad tájékoztatást a pisztoly amplitúdójáról (löketéről), illetve arról, hogy a masszázsfej mekkora nyomást gyakorol az izmokra. Az akár 3200 fordulat/perc sebességű motor azonban több mint elegendő.

Végső értékelés:
Ha a GymBeam VI Black masszázspisztolyra magas árat kellene tennünk, akkor az a magas ár lenne. Valójában a konkurenciához képest eléggé többet kell érte fizetni. Másrészt azt kell mondani, hogy ez a pisztoly több beállítási lehetőséget kínál, mint a legtöbb konkurens termék. Ezért csak Önön múlik, hogy a 30 sebességfokozat megéri-e azt a néhány száz korona többletet. Ha azonban a VI Black masszázspisztoly mellett dönt, biztosan nem fogja megbánni.

Bolt
Ár
Link
Ár:  36 990 Ft

Mik azok a masszázsfegyverek?

Míg néhány évvel ezelőtt szinte senki sem tudott a masszázspisztolyokról, manapság már nagyon népszerűek. Ezek viszonylag kis méretű eszközök, amelyek a masszázsfej gyors lüktetésének köszönhetően nagyon hatékonyan tudják masszírozni az izmokat. Praktikus méretüknek, a különböző kivitelek nagy számának és a könnyű használatnak köszönhetőena masszázspisztolyok nagyon népszerű alternatívájává váltak a hagyományos masszázsoknak. Velük minden edzés után vagy egyszerűen akkor, amikor Önnek jólesik, átadhatja magát egy mélymasszázsnak. Ráadásul a modern masszázspisztolyok számos különböző beállítást vagy cserélhetőmasszázsfejeket, így a pisztolyt az Ön igényeihez igazíthatja. Mindezt anélkül, hogy hagyományos masszázsra kellene járnia, ami rendszeres látogatás esetén elég költséges lehet.

A masszázsfegyverek legnagyobb előnyei

Bár a masszázspisztolyok valószínűleg nem tudják teljesen helyettesíteni a tapasztalt masszázsterapeutát, de elég közel kerülhetnek hozzá. A masszázspisztollyal végzett masszázs segít ellazítani az izmokat és javítani a vérkeringést. Segít továbbá megelőzni az edzés utáni izomfájdalmakat, ami nagyban hozzájárul az általános regenerálódás javításához. A gyorsabb és jobb regenerálódás ezt követően pozitívan tükröződik az edzésen nyújtott teljesítményére. A rendszeres és célzott izommasszázs segíthet megelőzni a kellemetlen sérüléseket és javíthatja az izmok rugalmasságát. Nem véletlen, hogy a profi sportolók nagy összegeket fektetnek a regenerálódásukba, amiben nagy szerepet játszanak a masszőrök is. Edzés után segít a jobb regenerálódásban, edzés előtt pedig a megfelelő masszázs ismét bemelegítheti az izmokat, és felkészítheti őket az erőfeszítésre.

De akkor is értékelni fogja a masszázsfegyvert, ha a nap nagy részét ülve tölti. A merev hát és a fájó izmok nem csak a sportolók problémája. A pisztollyal szinte az összes izmot meg tudja masszírozni saját maga, és csak egy segítő kézre van szüksége a hát vagy a comb hátsó részének masszírozásához.

Ne hagyja ki
A masszázs előnyeiről bővebben olvashatsz például a 9 tipp a maximális izomregenerációhoz című cikkünkben.

A masszázspisztolyoknak is vannak negatívumai?

Bár a masszázspisztoly valóban nagyszámú egészségügyi előnnyel jár, nem szabad elfelejteni, hogy néhány negatívummal is járhat. Az első a kockázat abban az esetben, ha helytelenül használja. Mint már említettük, a masszázspisztolyok a gyors és viszonylag erős impulzusok elvén működnek. Helytelen használat esetén a fájdalomcsillapítás helyett az izmok sérülése is lehetséges. Szerencsére ez hatékonyan elkerülhető, ha követi a gyártó utasításait, és nem masszírozza a sérült vagy megfeszült izmokat.

További hátránya, hogy bizonyos helyeket egyszerűen nem érhet el a masszázspisztollyal. Például a lapockaközi izmokat nagyon nehéz lesz segítség nélkül masszírozni. A masszázspisztoly mérete vagy súlya elméletileg szintén problémát jelenthet, de manapság az esetek túlnyomó többségében nem találkozunk túlságosan nagy vagy nehéz pisztolyokkal.

Megfelel nekem a masszázspisztoly?

Tekintettel arra, hogy a masszázspisztoly mennyi egészségügyi előnnyel járhat, valószínűleg nem meglepő, hogy különösen alkalmas mindenféle rendszeres sportolók számára. Nem számít, hogy az edzőteremben súlyokat emelget, hokizik vagy maratonra edz. A lehető legjobb regenerálódás érdekében a masszázspisztolyt minden sportolónak bátran ajánljuk. Azonban még azok is hasznát vehetik a masszázspisztolynak, akik csak keveset vagy egyáltalán nem sportolnak. Ahogy fentebb említettem, a masszázspisztoly nagyszerű azoknak is, akik mozgásszegény életmódot folytatnak, vagy egyszerűen bárkinek, akit izomfájdalmak gyötörnek. Végső soron tehát nem számít, hogy ki vagy és mit csinálsz, mert a masszázspisztoly mindenki számára alkalmas.

Mikor és milyen gyakran használjuk a masszázspisztolyt?

A masszázspisztoly bármikor használható. Ha követi a gyártó utasításait, akkor biztonságosan használhatja naponta, és semmi sem akadályozza meg abban, hogy a nap folyamán többször is használja. Arra azonban ügyelni kell, hogy ne masszírozzon túl sokáig egyes izmokat. Általánosságban elmondható, hogy a masszázspisztollyal egy izmot sem szabad 2 percnél tovább masszírozni egyszerre. Azoknak, akik csak most kezdik használni a masszázspisztolyt, ajánlottAz egyes izmokat legfeljebb 30 másodpercig ajánlott kezelni, hogy a szervezet hozzászokjon ehhez a fajta masszázshoz. Fontos, hogy a saját teste irányítsa, és ne használja a pisztolyt, ha annak használata inkább fájdalmat okoz, mint enyhülést. Másrészt azt is fontos észben tartani, hogy a megfeszült izmok masszírozása általában fáj egy kicsit, és nem jelenti automatikusan azt, hogy valami baj van. Mindennek azonban az elviselhető határokon belül kell maradnia.

Hogyan töltődik fel a masszázspisztoly és mennyi ideig tart?

A masszázspisztoly kiválasztásakor célszerű odafigyelni arra, hogy egy ilyen pisztoly hogyan töltődik fel, és mennyi ideig tart. A piacon rengeteg termékkel találkozhat, amelyek mindegyike egy kicsit másképp működik. Némileg nem praktikusak azok a pisztolyok, amelyek nem rendelkeznek akkumulátorral, és használatukhoz be kell csatlakoztatni őket a hálózatba. A kisebb rugalmasságot azonban a nagyon nagy teljesítmény és megbízhatóság kompenzálja. Az akkumulátorral ellátott pisztolyokat magával viheti például az edzőterembe, vagy bárhová, ahol szükség lehet rájuk, anélkül, hogy aggódnia kellene, hol kell bedugni őket. Hátrányuk azonban az akkumulátor korlátozott élettartama, amely néhány tucat perctől több mint 10 óráig terjedhet. De az állóképességet az is befolyásolja, hogy milyen teljesítményre használja a fegyvert. Ha olyan pisztolyra van szüksége, amely lehetővé teszi, hogy többször is maximális teljesítményen használja, nem érdemes félvállról venni az akkumulátor élettartamát.

Mire kell figyelni a masszázspisztoly használatakor?

Végezetül íme néhány tipp a masszázspisztoly használatához. Használata enyhe fájdalmat okozhat, akárcsak a hagyományos masszázs. Ez normális. A túlzott és hosszan tartó fájdalom azonban nem normális, és ha ezt érzi a pisztoly használata közben, akkor valószínűleg valamit rosszul csinál. Ezért jobb, ha a masszázs gyengébb módját választja. Ne használja a pisztolyt feszes izmokon, mivel az intenzív masszázs lelassíthatja azok regenerálódását. Ugyanez vonatkozik mindenféle sérülésre. Ne használja a masszázspisztolyt a sípcsontokon vagy más olyan területeken, ahol a nyomás inkább a csontokra, mint az izmokra nehezedik. Kerülje továbbá a pisztoly használatát a fokozottan érzékeny területeken. Ha bizonytalan a pisztoly használatában, vagy rosszabbul érzi magát a pisztoly használata után, forduljon szakemberhez.

Miért bízhat bennünk?

Megbeszélés (0)

Kérdése van? Vagy csak a véleményét szeretné kifejteni? Küldjön nekünk egy megjegyzést.